UA / RU
Підтримати ZN.ua

Авакова обрано заступником голови фракції "Батьківщина" замість Кириленка

Народний депутат України Арсен Аваков став заступником керівника фракції партії "Батьківщина". Він замінив на цій посаді В'ячеслава Кириленка, який залишив посаду заступника ще у квітні.

На засіданні фракції "Батьківщина" у середу, 15 травня народний депутат Арсен Аваков був обраний заступником голови фракції. Про це повідомив народний депутат Володимир Бондаренко.

"Сьогодні вранці на засіданні фракції пан Аваков одноголосно був обраний заступником фракції "Батьківщина" у зв'язку з тим, що В'ячеслав Кириленко висловив побажання зайнятися керівництвом партії "Вперед, Україно!", - сказав Бондаренко.

Він також зазначив, що така перестановка у складі "Батьківщини" ніяк не позначиться на діяльності фракції, партії, проте Бондаренко підкреслив, що Авакову доручено контролювати діяльність "Батьківщини" у зв'язку з перебуванням у Харкові в лікарні Юлії Тимошенко і він, як харків'янин, зможе впоратися з цим завданням.

Нагадаємо, Кириленко подав у відставку з посади заступника голови фракції "Батьківщина" у квітні. За словами політика, його вчинок пов'язаний з забороною фракції згадувати у своїх виступах партію "За Україну!".

Разом з тим, депутат від "Батьківщини" Олександр Турчинов заявив, що причиною відставки Кириленка є сумісництво: депутат може мати тільки одну уповноважену посаду - голови комітету або заступника керівника фракції. Кириленко є головою комітету Верховної ради з питань культури і духовності. !zn

Читайте також:

Кириленко подав у відставку з посади заступника голови фракції "Батьківщина"

Кириленку довелося піти через сумісництво, - Турчинов

У прокуратури немає підстав для затримання Авакова