UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков зареєстрований головою «Батьківщини» у Харкові і буде балотуватися на мера

Партія "Батьківщина" висуне на посаду мера Харкова колишнього губернатора області Арсена Авакова. Про це журналістам повідомила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Партія "Батьківщина" висуне на посаду мера Харкова колишнього губернатора області Арсена Авакова. Про це журналістам повідомила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"На мера Харкова ми підтримаємо Авакова, який буде висунутий від "Батьківщини", - сказала вона.

Однак Тимошенко не відповіла на питання, хто буде висунутий на посаду мера Львова. "У нас йде дискусія в партії з цього питання", - сказала лідер "Батьківщини".

Раніше головне управління юстиції у Харківській області зареєструвало Арсенія Авакова головою Харківської обласної організації партії "Батьківщина".

Як повідомила заступник начальника Управління Юлія Коваленко, інформація про зміни у складі керівних органів Харківської організації "Батьківщина", у тому числі і про обрання її головою Авакова, "була взята до відома увечері 6 вересня".

"Всі процедури були здійснені згідно з відповідними законами України", - зазначила Коваленко.

Раніше представники "Батьківщини" заявили, що їм відмовляють у реєстрації головою обласної парторганізації Авакова, якого звітно-виборча конференція Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" 29 червня обрала своїм лідером.

6 вересня лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що її партія фактично позбавлена можливості брати участь у місцевих виборах вже у чотирьох областях.

"Ми не будемо брати участь, якщо не буде виправлено ситуацію, у Харківській, Київській, Львівській та Луганській областях", - сказала вона, завивши, що у цих областях відбулася зміна керівників обласних організацій партії, однак органи юстиції не приймають до відома інформацію про зміну керівників.

За матеріалами «Української правди»