UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков заявив про підготовку провокації проти нього напередодні виборів

Глава МВС не виключає, що його спробують дискредитувати за допомогою великої суми грошей.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що проти нього готується провокація, пов'язана з виборчою кампанією. За словами міністра, його можуть спробувати дискредитувати, перерахувавши велику суму грошей на банківський рахунок.

"За "сценарієм" на мої рахунку в Україні чи Італії з незрозумілих джерел має "впасти" значна сума грошей в іноземній валюті -- нібито за "оплату послуг МВС з прикриття фальсифікацій та підкупу виборців на користь певного кандидата". Для повноти ефекту" гроші можуть бути російського походження", - написав голова МВС на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю, 22 лютого.

При цьому Аваков запевнив, що залишається рівновіддаленим від усіх кандидатів у президенти, і не збирається укладати союзи з жодним із них.

"Ніколи не піду на компроміси і не укладатиму "таємних" союзів з жодним із кандидатів у президенти, скільки б мені не приписували таких союзів у пресі. Ніякої легітимізації для порушників виборчого законодавства не буде", - підкреслив міністр.

Напередодні Аваков заявив про спроби дискредитувати МВС під час виборчої гонки.

Нагадаємо, 21 лютого, СБУ і ДБР провели більше 50 обшуків у співробітників виборчих штабів кандидата в президенти Юлії Тимошенко в декількох областях. У них вилучили особисті речі, агітпродукцію і великі суми готівки. За даними СБУ, організатором і керівником "виборчої піраміди" є один з народних депутатів.

Того ж дня в Сумах поліція затримала двох членів виборчого штабу Петра Порошенка, отримавши повідомлення про підкуп виборців. Після втручання обласної прокуратури затриманих відпустили. Прокуратура визнала незаконними дії поліцейських і зареєструвала кримінальне провадження.