UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аваков запропонував Порошенку відмовитися від частини повноважень на користь парламентської республіки

Парламентська республіка усунула б дуалізм влади і зменшила кількість угруповань, які борються одне з одним.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує передати частину повноважень президента на користь парламентської республіки.

"Я здригаюся, коли чую про єдиного кандидата. Я вважаю, що Порошенко може бути одним із реальних кандидатів у президенти – поряд з іншими. І нехай кожен громадянин сам собі вибирає, кого він вважає гідним", - сказав він в інтерв'ю виданню Liga.net.

При цьому він зазначив, що побудова парламентської республіки "остудила багато голів, які борються за владу у країні, усунуло б дуалізм влади, що зменшило кількість угруповань, які борються одне з одним".

"Адже як у нас в останні роки? Президент завжди бореться з прем'єром. Прем'єр завжди бореться з президентом. Це створює дисбаланс і конфліктні ситуації", - додав він.

Відповідаючи на запитання про об'єднання "Народного фронту" з "Блоком Петра Порошенка" перед виборами, Аваков сказав: "Я не бачу перспектив єдиної партії в тому розумінні, про яке ви говорите. Народний фронт існує незалежно від цих процесів".

Читайте також: САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо екс-керівника ДПЗКУ

Як свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, у грудні 2017 року найвищим бувантирейтинг політиків з "Народного фронту". Найбільшу недовіру громадяни України висловили до Арсенія Яценюка (баланс довіри/недовіри становив -81%), Арсена Авакова (-75%), Олександра Турчинова (-75%). У Петра Порошенка цей показник був на рівні -62%.