UA / RU
Підтримати ZN.ua

Атака на Вінницю нагадує про важливість забезпечення України засобами ППО – посол Корнійчук

«Залізний купол» і «Блискавка» могли б врятувати багато життів.

Жорстокий ракетний удар по цивільному об'єкту у Вінниці, внаслідок якого загинуло понад 20 осіб, нагадує про важливість забезпечення України засобами протиповітряної оборони, заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, повідомляється на сторінці Посольства у Facebook.

«Цей жорстокий напад ще раз нагадує нам, наскільки важливо забезпечити Україну такими засобами захисту. Якби в Україні були такі системи, як «Залізний купол» і «Блискавка» (ЗРК «Барак» – ред.), під час нападу цього ранку, то було б врятовано багато дитячих життів», - сказав він.

При цьому посол наголосив, що Вінниця для нього є рідним містом.

«Сьогодні атакували офіси та житлові будинки у місті мого дитинства. Дуже сумно та боляче бачити місця, де проводилися концерти та заходи для дітей, – у стані тяжких руйнувань із загиблими та пораненими. Але ми не здамося російським окупантам! Слава Україні», - наголосив Євген Корнійчук.

Читайте також: Посол Брінк про удар росіян по Вінниці: «США стоятимуть разом з Україною до перемоги»

Нагадаємо, 14 липня країна-терорист Росія завдала ракетного удару по Вінниці. Три ракети влучили у будівлю з офісними приміщеннями та приватною клінікою, вщент зруйнувавши медзаклад.

21 людина загинула, серед них троє дітей. По медичну допомогу звернулася 91 людина, 52 з них знадобилося стаціонарне лікування. Серед ушпиталених чотири дитини. Стан 34 постраждалих важкий. Рятувальники продовжують шукати 42 людини, які вважаються зниклими безвісти.

Однією із загиблих стала ця дівчинка. Її матір у лікарні, за життя жінки борються медики.