UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія РФ не мала об'єктивної аналітики щодо України, тому програє — Подоляк

За 25 днів війни Росія втратила на війні в Україні понад 14 тисяч військових, серед яких десятки полковників та генерали.

Російський Генштаб Міністерства оборони абсолютно не мав об'єктивної аналітики щодо України, тому зазнає невдач на війні, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в Telegram.

«Очевидно, що вся штабна аналітика підлеглих генерала Герасимова була вибудувана на тезах із роспропаганди про “націоналістичні батальйони”», - каже Подоляк.

Також він звернув увагу на надзвичайну смертність серед найвищого оперативного командування РФ на території України. 

«Вбито шість ключових генералів, десятки полковників та інші офіцери. Це ознака тотальної неготовності армії. Воюють лише кількістю та крилатими ракетами. Це ознаки слабкої злагодженості військових частин, відсутності зрозумілого тилового забезпечення, неготовності воювати в сучасних умовах», - каже Подоляк. 

За його словами, все це деморалізує російську армію. 

Читайте також: З’явилася велика загроза наступу на Волинь з Білорусі — Генштаб

«Контрактники і строковики хоч і погано розуміють людську мову та написане, проте усвідомили, що їхнє вище керівництво абсолютно бездарне. Отже, далі - лише масові смерті російських військовослужбовців в Україні», - резюмував Подоляк.

Як раніше повідомляв Генштаб ЗСУ, за 25 днів війни в Україні російська армія втратила понад 14 тисяч військових.