UA / RU
Підтримати ZN.ua

Арахамія очолив політраду партії "Слуга народу", а Дубинський увійшов до Національної ради громад

Партія буде просити Зеленського балотуватися на другий термін.

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія очолив політичну раду партії.

Про це повідомила заступник голови фракції Євгенія Кравчук на своїй сторінці Facebook.

"Тільки що на першому засіданні створеної політради "Слуги народу" обрали головою політради Давида Арахамія", - повідомила Кравчук.

За її інформацією ще на з'їзді партії "Слуга народу" обрали чотирьох заступників голови політради, якими стали Руслан Стефанчук, Євгенія Кравчук, Андрій Мотовіловець, Вадим Галайчук, а секретарем - Анатолій Остапенко.

Скріншот з facebook.com/yevheniya.khudzik

Нардеп Олександр Дубинський, який потрапив під санкції США і був виключений з фракції "Слуга народу", увійшов в новий керівний орган партії - Національна рада громад, повідомляє Укрінформ.

Склад Нацради громад оголосив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на з'їзді політсили.

Корнієнко уточнив, що Національна рада громад складається з голів обласних організацій партії та київської міської й криворізької міської організацій.

При цьому голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що не має сформованих претензій до народного депутата Олександра Дубинського.

До ради увійшли голова Київської обласної організації партії Олександр Дубинський, Київської міської - Микола Тищенко, Криворізької міської - Юрій Корявченков.

Народний депутат Олександр Качура очолив Кримську республіканську організацію партії.

Голова фракції "Слуга народу" в ВР Давид Арахамія увійшов до складу Нацради громад як глава Миколаївської облорганізації партії.

Віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров - як голова Запорізької обласної організації.

Нацрада стане майданчиком, де обговорюватимуть проєкти державних рішень щодо місцевого самоврядування, регіональної політики та її реалізації.

Згідно зі статутом парії, заборонено одночасно бути членом політради та Ради громад. Тому керівники обласних організацій, які вже увійшли до політради, повинні до 15 квітня визначитися з тим, яку посаду вибрати.

Також на з'їзді "слуги народу" закликали президента Володимира Зеленського балотуватися на другий термін, повідомив глава політради однойменної партії Давид Арахамія.

"Ми будемо просити його йти на другий термін. А як він вирішить - це вже його особисте рішення", - сказав Арахамія на брифінгу після закінчення з'їзду.

Партія "Слуга народу" планує найближчим часом відкрити всеукраїнську приймальню в столичному конгрессно-виставковому центрі "Парковий", повідомив лідер політсили Олександр Корнієнко.

Читайте також: У "Слузі народу" розповіли, коли буде готовий закон про референдум

"Я думаю, що з понеділка-вівторка... відкриється всеукраїнська приймальня партії" Слуга народу ", буде окремий міні-сайт цьому присвячений", - сказав Корнієнко на брифінгу після з'їзду.

У київську приймальню зможуть звертатися прості громадяни, і "раз на тиждень або два дні на тиждень буде прийом для місцевих депутатів партії", оскільки зараз в неї входять сім тисяч депутатів місцевих рад.

Раніше повідомлялося, що Партія "Слуга народу" затвердила нову редакцію статуту партії, який вносить зміни в структуру політсили. Крім політради, з'явиться і Національна рада громад, куди за посадою входитимуть глави всіх обласних організацій, а також міських організацій Києва і Севастополя.

З'їзд партії "Слуга народу" відбувся 13 березня в Києві. У ньому беруть участь народні депутати, депутати місцевих рад від СН, делегати від кожної з областей.