UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апогей цинізму — Роскомнагляд поскаржився на TikTok через "порушення принципу вільного доступу до інформації"

Соціальна мережа заблокувала за межами Росії аудіодоріжку звернення путіна.

Керівництво соціальної мережі TikTok докорінно порушує ключові принципи вільного поширення інформації та безперешкодного доступу до неї. Про це заявила Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій та масових комунікацій (Роскомнагляд). Організація, яка закрила сотні "інакодумних" видань та ресурсів образилася, що TikTok заблокував аудіодоріжку у відеозаписі звернення президента Росії владіміра путіна для іноземних користувачів.

"Роскомнагляд вимагає від адміністрації соціальної мережі TikTok негайно зняти обмеження, накладені щодо відеозапису звернення Президента Росії В. Путіна, а також пояснити причини їх введення", — сказано в повідомленні.

Також регулятор вирішив нагадати соцмережі про правила, які сам Роскомнагляд давно відправив у напрямку російського військового корабля:

"Такі дії керівництва соціальної мережі докорінно порушують ключові принципи вільного поширення інформації та безперешкодного доступу до неї", — цинічно заявили у відомстві.

Читайте також: У Росії дозволили саджати на 15 років за правду про війну в Україні

Нагадаємо, що іноземні ЗМІ масово припиняють роботу в Росії. Такі рішення були прийняті керівництвом телекомпаній та інформаційних агентств через підписаний президентом путіним закон, що забороняє заклики "не використовувати російські війська для захисту інтересів Росії", а також забороняє називати війну в Україні війною, а не "військовою спецоперацією", як про це прийнято говорити на російських пропагандистських каналах.