UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апеляційний суд скасував постанову про реєстрацію депутата Рудика

Апарат Ради сьогодні відмовив йому у видачі посвідчення.

Шостий апеляційний адмінсуд визнав протиправними дії ЦВК щодо реєстрації народним депутатом Сергія Рудика й скасував зазначену постанову комісії від 23 серпня в частині пункту другого, згідно з яким було вирішено зареєструвати депутата. Про це повідомляє сьогодні пресслужба ЦВК у Facebook.

14 серпня кандидатка від президентської партії "Слуга народу" в одномандатному окрузі №198 Наталя Д'яченко звернулася до Шостого апеляційного адмінсуду з позовом про скасування реєстрації кандидата Рудика.

21 серпня ЦВК встановила результати виборів в окрузі №198, визнавши обраним самовисуванця Рудика. Однак через кілька днів Верховний Суд скасував протокол про результати виборів в окрузі 198 за позовом кандидатки від "Слуги народу".

Як пише "Радіо Свобода", сьогодні Рудику апарат Ради відмовив у видачі посвідчення. Він викликав поліцію, і сказав, що відмову у реєстрації йому пояснили наявним листом від ЦВК. Він зазначив, що опоненти на виборах оскаржують його перемогу, однак судове рішення у справі ще не набрало чинності.

Нагадаємо, що 28 серпня ЦВК повідомила, що завершила реєстрацію всіх 424 народних депутатів, обраних на позачергових парламентських виборах.