UA / RU
Підтримати ZN.ua

Антикорупційний суд заочно взяв під варту Бахматюка, дозволивши Інтерполу розпочати його розшук

Перша інстанція раніше відмовилася це робити.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відправила колишнього власника ліквідованого "VAB-Банку" Олега Бахматюка під варту заочно, тим самим дозволивши Інтерполу розпочати його розшук, повідомляє Центр протидії корупції в своєму Telegram-каналі.

"Колегія суддів під головуванням Сергія Боднаря призначила агробарону Олегу Бахматюку утримання під вартою заочно. Це надзвичайно важливо для слідства, оскільки дозволяє Інтерполу почати розшук Бахматюка. А от суддя першої інстанції Володимир Воронько чомусь цього не зробив. Добре, що апеляція це питання вирішила", - йдеться в повідомленні ЦПК.

За даними слідства, Олег Бахматюк в жовтні 2014 року отримав 1,2 млрд гривень стабкредиту від Національного банку України для "VAB-банку" з наданням свідомо неліквідного забезпечення.

Також Бахматюка підозрюють у тому, що він спільно з менеджментом "VAB-банку" організував фінансові операції з незаконно отриманими стабкредит, спрямовані на маскування джерела їх походження та їх місцезнаходження.

У листопаді 2019 року Бахматюка оголосили в розшук. Бізнесмен, перебуваючи за кордоном, висловив готовність спілкуватися з НАБУ через адвокатів, а також за допомогою відеозв'язку.