UA / RU
Підтримати ZN.ua

Антикорупційний прокурор анонсував перші затримання на Новий рік

Незважаючи на віртуозність українських корупціонерів, перші результати Антикорупційного бюро та Антикорупційної прокуратури будуть вже скоро.

Розділ Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький анонсував перші резонансні затримання в період новорічних свят.

"Зараз за деякими категоріями чиновників, підслідним НАБУ, здійснюються певні заходи. Напрацювання є. Думаю, перші результати будуть вже скоро, в період новорічних свят. А більш ґрунтовні результати будуть пізніше, тому що корупція у нас - віртуозна", - сказав Холодницький в інтерв'ю агентству "Укрінформ".

Він зазначив, що головне завдання НАБУ і САП - не ефектність, а ефективність: "Нашим ефектом будуть вироки в судах, а не просто затримання або підозри".

"Я розумію, що суспільство чекає... Скажу більше. Мені в перший день роботи, 2 грудня, дев'ять чоловік написали СМС - коли вже там прем'єр буде сидіти у в'язниці? Я вивчав європейський досвід, і в Румунії орган на кшталт нашого бюро кілька років тому заарештував і довів до суду діючого прем'єр-міністра, але перед цим вони більше семи років здійснювали розслідування", - додав антикорупційний прокурор.

Читайте також: Блаттер заявив, що з нього зняли звинувачення у корупції

30 листопада антикорупційним прокурором був призначений Назар Холодницький. 1 грудня він повідомив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура почне роботу в повному обсязі після повного формування штату співробітників.

Спеціальний представник генерального секретаря Ради Європи по Україні Крістос Джакомопулос заявив, що ухвалення стратегії боротьби з корупцією і призначення антикорруционного прокурора можуть сприяти інтеграції України в європейські політичні та економічні структури.