UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аналітики розповіли, як росіяни за допомогою дронів з цвяхами знешкоджують українські БпЛА у повітрі

Такі російські безпілотники називають "дронами-мисливцями". 

Повітряні бої дронів — нове явище, яке з'явилося в Україні після початку повномасштабної війни, повідомляють в аналітичному порталі Defence Express, додаючи, що такі випадки не є поширеними, але час від часу в інтернет потрапляють відповідні відео. Там наголошують, що перемога у цьому протистоянні залежить і від банального везіння, і від навичок оператора дрона. 

За словами аналітиків, для таких двобоїв росіяни вигадали для своїх коптерів новий захист і тепер чіпляють на них цвяхи. Цим вже хвалиться російська пропаганда. Там пояснили, як працюють "дрони-мисливці": БпЛА з цвяхами приземляється на противника, після чого лопатями український коптер б'ється у цвяхи, ламає їх і падає. При цьому російські безпілотники з такого поєдинку можуть виходити без пошкодження. 

"Звичайно, що частка везіння й майстерність оператора дрона залишаються важливими складовими для збиття дрона у повітрі, — наголошують аналітики, — водночас, попри те, що ідея дрона із цвяхами здається черговою фантазією "місцевих кулібіних", можна припустити, що це може бути одним з варіантів боротьби із дронами у повітрі". 

Читайте також: ЗСУ отримали нові безпілотники: що відомо про "Чорну вдову"

Нагадаємо, командувач Силами безпілотних систем ЗСУ полковник Вадим Сухаревський розповів, що на фронті захисники використовують понад 170 прийнятих на озброєння зразків БпЛА. Він наголосив, що український дрон — не лише зброя, яка змінила поле бою, але й різновид перемоги нашої держави.