UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американський сенатор Маккейн закликав Обаму розширити підтримку України

Оскільки президент РФ Володимир Путін намагається зміцнити свій вплив у сусідніх державах, Вашингтон у відповідь повинен зміцнювати дружні відносини з Україною, Молдовою, Грузією та країнами Балтії, заявив сенатор США Джон Маккейн, і закликав Барака Обаму більш послідовно підтримувати громадян України.

Український народ хоче йти шляхом євроінтеграції, а не вступати до ініційованого президентом РФ Володимиром Путіним Митного союзу, вважає впливовий американський сенатор Джон Маккейн.

"Путін має колосальний тиск на український уряд, але громадяни України з цим не згодні", - заявив він в інтерв'ю DW 11 грудня.

За словами Маккейна, російський президент прагне не тільки консолідувати владу у своїй країні, але і зміцнити свій вплив за межами РФ. Сполучені Штати повинні "взяти його амбіції до відома і діяти відповідним чином", що передбачає не конфлікт з Росією, а зміцнення дружніх відносин з балтійськими країнами, Україною, Молдовою і Грузією", пояснив сенатор.

У той же час Джон Маккейн закликав президента США Барака Обаму більш послідовно підтримувати громадян України. "Досі він не достатньо ставав на їхній захист, і я сподіваюся, що він це зробить", - заявив американський політик. !zn