UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активісти, що закидали депутатів сніжками біля Верховної Ради, оголошені у розшук

Міліція встановила особи трьох молодих людей, підозрюваних у хуліганстві і насильстві щодо депутатів.

Київські міліціонери встановили і розшукують трьох підозрюваних у закиданні народних депутатів України сніжками біля будівлі Верховної Ради 2 квітня.

Як повідомляє прес-служба главку київської міліції, правоохоронці розшукують трьох молодих людей у віці орієнтовно від 18 до 25 років.

У міліції також нагадали, що ввечері 2 квітня у київську міліцію звернулася народний депутат України Ірина Горіна (фракція Партії регіонів) із заявою про хуліганські дії невідомих осіб з числа учасників політичної акції, яка проходила під стінами парламенту.

За фактом хуліганських дій щодо народного депутата столична міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 346 КК України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

В даний час досудове розслідування перебуває на постійному контролі керівництва МВС України.

Як повідомлялося, 2 квітня, біля стін Верховної Ради пройшла акція з вимогою призначити дату виборів київського мера і депутатів Київради. Після акції невідомі закидали сніжками кількох народних депутатів, які представляють провладні політичні сили.

Депутат Ірина Горіна повідомила, що внаслідок снігового обстрілу вона отримала струс мозку. У зв'язку з інцидентом міліція затримала кількох активістів ВО "Свобода", однак після надання свідчень їх відпустили. !zn

Читайте також:

Москаль вважає, що снігову атаку на регіоналок влаштували переодягнені міліціонери

Правоохоронці поклали відповідальність за "сніговий тероризм" під Радою на організатора мітингу

В опозиції запевняють, що обстріл регіоналів сніжками не був спланованою акцією

Тимошенко вибачилася перед регіоналами за опозиційних активістів, які кидали сніжки