UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адвокат сина Джемілєва просить не етапувати підзахисного до Києва

Адвокат Хайсера Джемілєва впевнений, що етапування потенційно може бути небезпечним для психічного здоров'я підзахисного.

Адвокат сина голови Меджлісу Мустафи Джемілєва - Хайсер, який підозрюється у вбивстві, подав апеляцію на рішення Київського райсуду Сімферополя про етапування свого підзахисного до Києва для проведення судмедекспертизи.

На думку захисника Олександра Лісового, таке етапування потенційно може бути небезпечним для психічного здоров'я Хайсера Джемілєва і може призвести до тяжких наслідків, повідомляє сайт Меджлісу кримськотатарського народу.

"Відсутність при тривалому етапуванні необхідного спеціального психіатричного спостереження може завдати значної, включаючи незворотну, шкоди психічному здоров'ю підозрюваного", - зазначив він.

При цьому Лісовий зазначив, що зараз в установах державної пенітенціарної служби відсутнє нормативне регулювання і спеціальні умови для етапування з Сімферополя до Києва осіб, психічне здоров'я яких ставиться під сумнів.

Враховуючи це, адвокат вважає, що психолого-психіатричну та наркологічну експертизи можуть здійснити підозрюваному без етапування, тобто в умовах "Клінічної психіатричної лікарні № 1" у Сімферополі, зокрема, за участю експертів Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ, яких для цього можуть відправити у відрядження до Сімферополя.

Нагадаємо, 27 травня у будинку молодшого сина глави Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва стався нещасний випадок - Хайсер Джемілєв з вогнепальної зброї вбив людину. Нещасний випадок стався близько 15.30 у Бахчисараї в результаті необережного поводження із зареєстрованою зброєю.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження, яке попередньо кваліфіковано за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство. Убитим виявився 44-річний Февзі Едемов.

28 травня Київський районний суд Сімферополя визначив запобіжний захід для Хайсера у вигляді перебування під вартою протягом двох місяців. Син Джемілєва, Хайсер, проходив лікування у психіатричній клініці у Стамбулі.

На початку червня Хайсера Джемілєва перевели з СІЗО до психіатричної лікарні, для того, щоб перевірити на осудність і провести кілька психіатричних експертиз. !zn

Читайте також:

Синові Джемілєва не змогли поставити діагноз і перевели в СІЗО

Син глави Меджлісу Мустафи Джемілєва з необережності застрелив людину