UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адвокат розповів, скільки насправді справ відкрито проти Порошенка: «Вже 58, може й більше»

"Всі ці десятки фейковий кримінальних проваджень, які не мають ніякого правового обґрунтування, продовжують розслідувати виключно з метою тиску на опозицію".

Ілля Новіков, адвокат Петра Порошенка, розповів, скільки усього кримінальних справ відкрито проти колишнього президента України. Однак ця цифра, за його словами, неточна, оскільки насправді проваджень може бути ще більше.

«Нас постійно запитують, яка поточна цифра кримінальних справ зі списку Порошенка. Ми не можемо бути впевненими, що там немає чогось, про що нам невідомо. Але станом на зараз це 58 кримінальних справ», — розповів Новіков під час брифінгу.

Ще один адвокат експрезидента Ігор Головань додав, що ДБР вже більше року здійснює політичні переслідування його клієнта.

«Всі ці десятки фейковий кримінальних проваджень, які не мають ніякого правового обґрунтування, продовжують розслідувати виключно з метою тиску на опозицію. Історія з усіма цими кримінальними провадженнями дістала ознаки не комедії, а фарсу. І цей фарс спрямований на одного єдиного глядача. Того самого, який особисто в ручному режимі керує нашими правоохоронними органами», — заявив він.

Читайте також: Знак якості: Порошенко відреагував на російські санкції

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що проти екс-президента порушили ще 15 кримінальних справ. Серед найвідоміших проваджень – так звана «церковна справа» та розслідування угоди щодо придбання столичного заводу «Кузня».

Крім того, Порошенка викликали на допит як свідка в Державне бюро розслідувань, який має відбутися 26 травня, але колишній гарант у відомство не з'явився.

Тому співробітники ДБР відвідали виставку картин з колекції колишнього президента Порошенка і його дружини Марини, яка була в музеї Івана Гончара в Києві. Але в музеї колишнього гаранта теж не застали. Тому порядок на новий допит вони нібито вручили його дружині. В результаті картини заарештовували двічі.