UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адміністрація президента закликала Ахметова повернутися до заяв про єдину Україну

В АП викликала здивування заява компанії "Метінвест" з вимогою до влади припинити антитерористичну операцію і відвести сили.

В.о. голови адміністрації президента Сергій Пашинський заявляє, що влада країни не має даних, які б підтверджували причетність компаній бізнесмена Ріната Ахметова до фінансування проросійських активістів і рухів.

"У нас немає даних про те, що компанії Ахметова фінансували або фінансують сепаратистів", - заявив він на брифінгу в неділю, 11 травня в Києві.

При цьому він підкреслив, що є "десятки епізодів, десятки затриманих, десятки заарештованих, десятки закритих компаній в рамках розслідування фінансування діяльності сепаратистів".

"Ми позавчора, до речі, взяли одного з фінансистів по Слов'янську з грошима, вони через Харків везли готівку", - повідомив в.о. голови адміністрації президента.

- Компанія Ахметова закликала владу відмовитися від кривавих методів "зачистки"

У той же час, за його словами, в АП викликало здивування заява компанії "Метінвест" з вимогою до держави Україна припинити антитерористичну операцію і відвести "наші сили".

"Ми прекрасно розуміємо, що це вимога не тільки не врегулює ситуацію на Донбасі, але і поширить цю заразу на територію всієї України. Я звертаюся до пана Ахметова з закликом повернутися до своїм попереднім заявам, де він виступав за єдину і незалежну Україну", - пояснив Він.

Нагадаємо, група "Метінвест", що належить найбагатшій людині України, в своїй заяві попередила, що "подальші військові операції на території Донбасу призведуть тільки до того, що більшість жителів втратить довіру і повагу до влади".

Група закликала відмовитися від практики ведення в мирних містах Донбасу великомасштабних боїв із застосуванням Збройних Сил, важкої техніки і озброєння, додавши, що ініціює створення в Маріуполі народних дружин з числа працівників металургійних комбінатів. !zn

Читайте також:

Міноборони буде просити у НАТО надійне спорядження для антитерору

Міноборони: У Маріуполі під час АТО загинули командир батальйону територіальної оборони і солдатів

Самоназначившийся "мер" Слов'янська пообіцяв більше полонених не брати: "будемо Валити всіх"

МВС продемонстрував зброю російського спецназу, вилучену в ході проведення АТО