UA / RU
Підтримати ZN.ua

Абромавічус назвав призначення Саакашвілі радикальним, але мудрим кроком

Глава Мінекономіки підтримує Саакашвілі як губернатора.

Міністр економіки України Айварас Абромавічус підтримав ініціативу Кабміну і президента України Петра Порошенка призначити екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі губернатором Одеської області.

За словами міністра, коли "звичайні заходи не працюють і час закінчується, тільки радикальними заходами можна досягти мети".

Тому призначення він назвав "мудрим", хоч і "радикальних" кроком.

Тільки радикальними рішеннями можна досягти мети. Президент вчинив мудро.Ми повинні його підтримати.Звичайні заходи не працюють.Час спливає

- Aivaras Abromavicius (@aivaras_aivaras) 30 травня 2015


Саакашвілі радикал, реально може все розчистити. Причому дуже навіть швидко.

- Aivaras Abromavicius (@aivaras_aivaras) 30 травня 2015


Абромавічус сам відноситься до категорії іноземців, які отримали українське громадянство для держслужби в Україні. Напередодні депутат Мустафа Найєм заявив, що Саакашвілі отримав українське громадянство.

У п'ятницю, 29 травня, міністр екології України Ігор Шевченко повідомив про те, що Кабмін рекомендував президентові призначити Михайла Саакашвілі губернатором Одеської області. Також зазначалося, що Порошенко підтримав це рішення.

Читайте також: У Малайзії запобігли серії терактів

У той же час, офіційна Грузія, де проти Саакашвілі відкриті кримінальні справи, раніше неодноразово висловлювала протест Україні проти призначення колишнього президента на державні посади.