UA / RU
Підтримати ZN.ua

70% українців не бачать успіхів влади у боротьбі з корупцією

Також більшість не бачить успіху в розслідуванні резонансних справ.

Серед українських громадян понад дві третіх, а саме 70%, не бачать успіхів нової влади у справі боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади, а якісь зміни помітили лише 22% опитаних, йдеться в свіжому опитуванні Київського міжнародного інституту соціології.

Також більшість опитаних не бачить просування в розслідуванні резонансних кримінальних справ, таких 71%, відзначають успіх тільки 17%.

Тим не менше майже половина українців (47%) вважають, що нова влада успішна в забезпеченні свободи слова, а 44% певні, що не успішна. На початку листопада ситуація бачили успіхи в забезпеченні свободи слова трохи більше половини українців - 55%, а більше третини 36% були не згодні з цим.

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування 22 по 25 листопада методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед 1500 респондентів. Похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%. Дані цього дослідження порівнюються с результатами опитувань КМІС, які були проведені з 4 по 7 листопада, з 9 по 11 жовтня, та з 6 по 19 вересня 2019 року.

Нагадаємо, 22 листопада після участі в першому Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів "Східного партнерства" в Лондоні український прем'єр Олексій Гончарук в Facebook заявив впевненість, що "корупції на найвищому рівні в Україні вже не існує, а невдовзі її не буде взагалі".