UA / RU
Підтримати ZN.ua

47% українців не бачать успіхів у боротьбі з корупцією - опитування

У той же час 14% українців відзначають успіхи влади в цьому напрямку.

Згідно з даними опитування, 47% українців на сьогоднішній день не бачать результатів влади у боротьбі з корупцією в Україні. Також 37% українців вважають, що ситуація в цьому напрямку погіршилася, 14% - повідомили, що результати в боротьбі з корупцією очевидні, про що свідчать дані групи "Рейтинг".

Індекс змін в сфері боротьби з корупцією значно вище, ніж в 2018 році, але дещо погіршився у порівнянні з 2019.

Так, 39% опитаних добре інформовані про рішення Конституційного суду, яким скасували електронне декларування та систему доступу до інформації про активи та доходи чиновників, 36% - щось чули про це, в той же час, 25% - вперше чують. Найбільш обізнані люди старшого віку і жителі столиці.

Тільки 11% опитаних позитивно ставляться до рішення Конституційного суду України (КСУ), 25% - нейтрально, при цьому більшість (59%) - негативно. При цьому, серед респондентів, які добре знайомі зі змістом рішення, негативно до нього ставляться 83%.

Читайте також: Екологія, медицина і корупція: соціологи дізнались, що найбільше «болить» запорожцям

Раніше повідомлялося про те, що Україна опустилася на шість позицій в рейтингу міжнародної антикорупційної організації Transparency International "Індекс сприйняття корупції-2019" (CPI). Серед 180 країн Україна посіла 126-е місце (120-е місце в рейтингу за 2018 рік), з максимуму в 100 балів наша країна набрала 30, втративши два пункти і відкотившись на позиції 2017 року. Нашими сусідами по рейтингу виявилися Азербайджан, Киргизстан і Джібуті.