UA / RU
Підтримати ZN.ua

10 тисяч мешканців лівійського Сирта не можуть залишити місто через бої

Не менше 10 тисяч мирних громадян залишаються заблокованими на півночі лівійського міста Сирта, де тривають бої між силами опозиції і прихильниками Муамара Каддафі, пише в п'ятницю британська газета "Гардіан" з посиланням на дані організації "Лікарі без кордонів".

Співробітники цієї організації зазначають, що в місті немає води і електрики. У місцевій лікарні склалася критична ситуація: близько 50 пацієнтів з травмами і пораненнями потребують термінового хірургічного втручання, яке неможливе через відсутність води.

Раніше повідомлялося, що в Сирті залишилося від ста до двохсот бійців, що зберегли вірність полковнику Муамару Каддафі. Багато військових, переодягнувшись у цивільний одяг, втікли з Сирта з мирними жителями, яким раніше було надано право залишити місто.

Сирт - рідне для полковника М. Каддафі місто на узбережжі Середземного моря, яке є важливим портом для країни. Експерти вважають, що після падіння Сирта можна буде говорити про "повне звільнення" країни і початок нової епохи в політичному та соціальному житті Лівії.