UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна очікує від Ізраїлю засудження воєнних злочинів РФ в Україні – Стефанчук

Спікер Верховної Ради також закликає до введення більш потужних санкцій проти Росії.

Офіційний Київ очікує від Держави Ізраїль безкомпромісного, чіткого й однозначного засудження воєнних злочинів РФ в Україні. Про це голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив під час зустрічі з депутатом Кнесету Ізраїлю Ніром Баркатом, повідомляється на сторінці Посольства України в Ізраїлі у Facebook.

«Спікер українського парламенту зазначив співрозмовнику, що очікує від Держави Ізраїль безкомпромісного, чіткого й однозначного засудження воєнних злочинів РФ в Україні. Також, Р.Стефанчук наголосив на необхідності запровадження більш жорстких економічних та фінансових санкцій проти РФ», – йдеться в повідомленні.

Нір Баркат – ізраїльський політик, депутат Кнесету, колишній мер міста Єрусалим, наразі перебуває з візитом в Україні. Це перший ізраїльський політик, який відвідав нашу державу після початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року.

Читайте також: Як Росія та Ізраїль зірвали «ядерну угоду» Ірану і США, та як це стосується України

Посольство також зазначає, що Ізраїль надає значну гуманітарну підтримку нашій державі (товари першої необхідності, медикаменти, захисне спорядження тощо).

Нагадаємо, раніше президент Ізраїлю Іцхак Герцог висловив співчуття через смерті і руйнування в Україні. Він додав, що його держава стоїть на боці України й повністю віддана забезпеченню її гуманітарною допомогою.