UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські олімпійці отримають квартири і земельні ділянки в Києві - Кличко

Київська влада віддячить спортсменам за успіхи в Ріо.

Призери Олімпіади-2016 та їх тренери, які живуть и тренуються у Києві, отримають квартири і земельні ділянки. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"З 11 медалей, які завоювала збірна України на Олімпійських іграх в Ріо, 7 отримали спортсмени-кияни. Кожен спортсмен, який завоював з 1 по 6 місце, і їхні тренери, отримають грошову винагороду. Крім того, ми прийняли рішення про поліпшення житлових умов спортсменам та тренерам, а також виділимо земельні ділянки".

"Ми прийняли рішення виділити три однокімнатних квартири для Ганни Різатдінової, Олени Вороніної та В'ячеслава Лаврухіна - тренера Ігора Радівілова. Одну двокімнатну квартиру для Артура Дзігасова, тренера Жана Беленюка, і три земельних ділянки Олегу Верняєву, Жану Беленюку і Павлу Тимощенку", - сказав Кличко.

Крім того, за золоту медаль столичні олімпійці додатково отримають 120 тисяч грн, за "срібло" - 100 тисяч гривень, за "бронзу" - 80 тисяч грн. Тренери також отримають премії у розмірі половини преміальних своїх спортсменів.

Нагадаємо, раніше міністр молоді та спорту України Ігор Жданов повідомив про переведення державних преміальних всім спортсменам збірної України.