UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води (відео)

База українських олімпійців під Києвом більше нагадує занедбаний піонерський табір, ніж готель для кращих спортсменів країни. Багаторазові чемпіони світу та Європи, переможці олімпіад користуються туалетами, в яких не завжди працює злив води і постійно смердить цвіллю і сечею.

Українські спортсмени, які виступатимуть на Олімпіаді в Лондоні, готуються до Ігор без нормального харчування та питної води.

Це з'ясувала знімальна група ТСН, яку спеціально до себе на базу під Києвом запросила збірна з легкої атлетики, щоб журналісти змогли особисто побачити все.

"Матраци, хто міг, докупив, бо на цих спини болять дуже", - розповіла володарка кубка Європи з легкої атлетики Ганна Мельниченко.

Сама база, як зазначає ТСН, більше нагадує занедбаний піонерський табір, ніж готель для кращих спортсменів країни. Багаторазові чемпіони світу та Європи, переможці олімпіад користуються туалетами, в яких не завжди працює злив води і постійно смердить цвіллю і сечею.

- Україна витратила 564 млн гривень на підготовку спортсменів до Олімпіади в Лондоні

Прибиральниці скаржаться: миють все ретельно, але обладнання давно застаріло, тому позбутися неприємного запаху не виходить.

Вночі, окрім незручних ліжок і нечистих подушок, спортсменам дошкуляють ще комарі. "Жити в такому бруді не дуже приємно", - зізнається десятиборець Олексій Касьянов.

"Знецінили цю професію. Ну, як пояснювати молодому поколінню: приходьте, займайтеся спортом? Сам розумієш, що це ніким не цінується", - говорить він.

Як зазначає ТСН, в їдальні радянського типу спортсмени стоять у чергах і самі розносять собі суп та салати. Підкріпитися чимось ще вони б і раді, але, на базі продукти швидко псуються, адже кондиціонерів і холодильників немає.

Магазинів поблизу також не спостерігається, а їхати за продуктами до Києва заборонено - порушення режиму.

"Нам дають води півлітра не найкращої. Запитуємо: де вода? Буде-буде... Ми ж не просимо лобстерів. Води!", - обурена легкоатлетка Єлизавета Бризгіна.

Спортсменам розповідали, що держава виділяє по 205 гривень на харчування одного олімпійця щодня.

Куди поділися ці гроші - відповіді не знаходять. Немає її у керівника команди легкоатлетів Руслана Русона. Спортивний функціонер спочатку не хотів, щоб його знімали на камеру, а потім взагалі попросив журналістів залишити олімпійську базу. Мовляв, спортсменам потрібно тренуватися, а не скаржитися.

З тренуваннями, точніше їхнім матеріальним забезпеченням, на базі так само погано, як і з усім іншим. Спортсменів жахає тренажерна зала з брудним і рваним килимом, відсутністю матів і напіваварійними тренажерами. Не вистачає навіть елементарного - бар'єрів. Для повноцінного тренування їх потрібно 10 штук. На олімпійський базі їх всього лише п'ять.


Україну на Олімпіаді представлять 245 спортсменів. Вчені Рурського університету в німецькому Бохумі за допомогою математичної формули підрахували, скільки медалей і в яких дисциплінах наберуть національні збірні. Згідно з їхніми прогнозами, Україна займе в рейтингу 11 місце з 28 медалями.

У той же час, економісти Goldman Sachs прогнозують, що Україна увійде в десятку лідерів на Олімпіаді в Лондоні з 27 медалями. !zn

Читайте також:

Сьогодні футбольним матчем жіночих команд розпочнуться змагання Олімпіади в Лондоні

Медалі для літньої Олімпіади в Лондоні стали найдорожчими за всю історію ігор

Вчені зробили прогноз на Олімпіаду в Лондоні - переможуть китайці

Українці можуть завоювати на Олімпіаді в Лондоні 27 медалей