UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зона особливої уваги

За десять місяців у Донецькій області за фактами хабарництва й корупції притягнуто до відповідальності 11 мерів міст і 16 голів селищних рад, повідомляє Центр зв’язків із громадськістю обласного УВС...

За десять місяців у Донецькій області за фактами хабарництва й корупції притягнуто до відповідальності 11 мерів міст і 16 голів селищних рад, повідомляє Центр зв’язків із громадськістю обласного УВС. До кримінальної відповідальності притягуються в цілому 123 держслужбовці, з котрих 58 обіймають відповідальні посади. Серед них — три співробітники облдержадміністрації та два керівники райдержадміністрацій. В УВС уточнили, що з 220 виявлених фактів хабарництва в 14 випадках сума хабара становила понад 10 тис. грн., а в п’яти випадках — понад 30 тис. грн.

Крім того, до відповідальності притягуються ще 68 чоловік, котрі обіймають менш відповідальні посади, у тому числі — 21 працівник органів місцевого самоврядування, 18 співробітників органів виконавчої служби, по одному працівнику митниці, Пенсійного фонду й Фонду держмайна України.