UA / RU
Підтримати ZN.ua

Злодій у законі на свободі. Співчуваючий суддя — під слідством

Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу стосовно одного з керівників Бориспіл...

Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу стосовно одного з керівників Бориспільського міського районного суду, котрий звинувачується у сприянні втечі кримінального авторитета, відомого як «злодій у законі» на прізвисько Різо — Різо Катамадзе. Як повідомили у прес-службі Головного управління боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України, у вересні 2007 року під головуванням цього судді відбулося слухання кримінальної справи за звинуваченням трьох зловмисників у розбої та підробці документів. Серед них був і громадянин Грузії Р.Катамадзе, повідомила ЛІГАБізнесІнформ.

Як встановили оперативники УБОЗ, задовольнивши клопотання адвоката про звільнення підсудного під підписку про невиїзд, суддя не перевірив документи про медогляд Р.Катамадзе, не дослідив їх походження і не долучив до матеріалів кримінальної справи.

Всупереч ст.262 Кримінально-процесуального кодексу України про обов’язкову участь підсудного у розгляді справи в суді першої інстанції, головуючий суддя почав слухання без участі підсудного. Пізніше суддя оголосив про повернення кримінальної справи на додаткове розслідування і зміну підсудному запобіжного заходу. «Внаслідок цих дій Різо втік і тепер оголошений у міжнародний розшук», — повідомили в УБОЗ.

Кримінальну справу порушено за ч.1 ст.367 Кримінального кодексу України (службове недбальство). Усього 2007 року за матеріалами спецпідрозділів УБОЗ викрито 35 злочинів, скоєних служителями Феміди.