UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збиття нацгвардійця на блокпості: ВРП дозволила арештувати суддю Тандира

Відповідне рішення було затверджено одноголосно.

Вища рада правосуддя дала правоохоронним органам дозвіл на тримання під вартою судді Макарівського районного суду Олексія Тандира, якому 26 травня повідомили про підозру у вчиненні ДТП в стані алкогольного сп’яніння, внаслідок чого загинув військовослужбовець Національної Гвардії України, пише "Суспільне".

Згідно з результатами голосування, ВРП одноголосно підтримала арешт Тандира. 

Під час засідання сам фігурант заявив, нібито на момент смертельної аварії не був п'яним та не вживав спиртного напередодні, а також сказав, що точно не знає, звідки взялася пляшка, виявлена під час обшуку автомобіля: "Може це з якогось попереднього разу залишилось".

Водночас підозрюваний не став заперечувати свою причетність і висловив готовність понести відповідальність за умови, що його провину доведуть.

Читайте також: У Києві суддя Тандир на смерть збив нацгвардійця на блокпості — ЗМІ (фото)

Днем раніше суд погодився, щоб у Тандира примусово взяли біологічні зразки для проведення аналізів, оскільки після затримання правоохоронцями суддя відмовився від перевірки на вміст алкоголю та наркотиків, хоча мав візуальні ознаки сп’яніння. 

Сторона захисту відкинула повідомлення ДБР про те, що зловмисник відмовлявся від надання біологічних зразків. За словами прокурора, Тандир добровільно надав лише частину аналізів. Про результати поки не відомо.

Напередодні повідомлялося, що суддя Олексій Тандир, який збив на смерть нацгвардійця, кілька років тому "відмазував" свого колегу із Святошинського райсуду Києва Дмитра Усатова у схожій справі.