UA / RU
Підтримати ZN.ua

Закінчення кар’єри кур’єра

25 червня працівники відділу з боротьби з незаконним оборотом наркотиків УМВС і Управління Служби безпеки в Житомирській області на 236-му кілометрі автодороги Київ—Чоп, поблизум...

25 червня працівники відділу з боротьби з незаконним оборотом наркотиків УМВС і Управління Служби безпеки в Житомирській області на 236-му кілометрі автодороги Київ—Чоп, поблизу
м. Новоград-Волинський, затримали автомобіль «Ауді А-4», за кермом якого був 24-річний житель м. Дубно (Рівненської області). Як повідомив Департамент зв’язків із громадськістю та міжнародної діяльності МВС України, в салоні й багажнику авто були виявлені й вилучені 700 грамів синтетичної психотропної речовини амфетамін, 250 таблеток синтетичної психотропної речовини екстазі й 500 грамів марихуани. Крім наркотичних засобів, правоохоронці виявили також спеціальні пристрої для вживання й зберігання психотропних речовин та електронні ваги.

За попередніми даними, юнак виконував кур’єрську доставку наркотичних засобів у Рівненську, Волинську, Київську й Житомирську області. Він же був і реалізатором цього товару, який далі поширювали серед молоді в розважальних закладах.

За словами начальника відділу з боротьби з незаконним оборотом наркотиків УМВС України в Житомирській області Сергія Дзюбенка, цьому затриманню передувала копітка робота оперативників з відстеження, документування й перекриття міжнародного каналу ввезення наркотичних засобів на територію нашої держави з Польщі.

Вилучена партія наркотиків за цінами «чорного ринку» оцінюється в суму понад 150 тис. грн. На цей момент за цим фактом порушено кримінальну справу по ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилка або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Юнак, раніше осуджений за вчинення квартирної крадіжки, і його 21-річна співмешканка, котра супроводжувала підозрюваного в «подорожах», затримані. Розслідування триває.

Усього з початку року працівники міліції Житомирської області вже перекрили сім міжнародних каналів постачання наркотичних засобів, переважно синтетичного походження, на територію нашої держави.