UA / RU
Підтримати ZN.ua

Витікання інформації не було! А зливання?

Заступник генерального прокурора України Віктор Шокін спростовує обвинувачення екс-глави Служби...

Заступник генерального прокурора України Віктор Шокін спростовує обвинувачення екс-глави Служби безпеки України Олександра Турчинова в організації витікання інформації щодо перебування генерала Олексія Пукача в Ізраїлі. Про це сказано в заяві заступника генпрокурора.

В.Шокін вказує, що «чергове обвинувачення колишнім главою СБУ О.Турчиновим мене в організації витікання інформації стосовно місця перебування О.Пукача» через ЗМІ «викликало у мене щире здивування».

Він нагадав, що 28 липня 2005 року генпрокурор України Святослав Піскун особисто підписав постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом розголошення інформації щодо місця перебування О.Пукача через відсутність складу злочину.

В.Шокін також зазначив, що 12 липня 2005 року заступник голови СБУ Андрій Кожемякін підписав, а О.Турчинов 18 липня особисто затвердив постанову про закриття і знищення оперативно-пошукової справи стосовно посадових осіб Генпрокуратури України «у зв’язку зі спростованням у встановленому порядку матеріалів про злочинну діяльність особи».

Заступник генерального прокурора вказує, що «постійні й безпідставні заяви О.Турчинова в ЗМІ продиктовані бажанням вигородити себе й А.Кожемякіна в кримінальних справах, які зараз розслідуються Генеральною прокуратурою України та Службою безпеки України».