UA / RU
Підтримати ZN.ua

Веселі хлопці

Перший заступник голови Вищого адміністративного суду України Олександра Пасенюка (чий п’ятирічний термін перебування на посаді офіційно минув 22 грудня) Микола Сірош призначив себе в.о...

Перший заступник голови Вищого адміністративного суду України Олександра Пасенюка (чий п’ятирічний термін перебування на посаді офіційно минув 22 грудня) Микола Сірош призначив себе в.о. керівника ВАСУ, видавши відповідний наказ. Таким чином М.Сірош скасував наказ О.Пасенюка № 502-к від 21.12.2009, яким останній призначив себе в.о. голови ВАСУ до призначення нового керівника суду, повідомляє УНІАН.

У мотивувальній частині наказу М.Сіроша вказується на те, що відповідно до ч. 5 ст. 20 Закону «Про судоустрій України» голова суду, заступник голови суду призначаються на посаду терміном на п’ять років.

Отже, зазначається в наказі М.Сіроша, «термін перебування Пасенюка О.М. на посаді голови Вищого адміністративного суду України минув 22 грудня 2009 року». Водночас, як вказується далі, ч. 5 ст. 41 вищезгаданого закону передбачено, що у разі відсутності голови вищого спеціалізованого суду його обов’язки виконує перший заступник, а за його відсутності — один із заступників голови цього суду відповідно до розподілу обов’язків. «Іншого порядку покладання обов’язків голови вищого спеціалізованого суду, у тому числі за рішенням президії суду, законом не передбачено», — зазначає у своєму документі М.Сірош.

Зважаючи на викладене, М.Сірош наказав: «1. Приступаю до виконання обов’язків голови Вищого адміністративного суду України з 23 грудня 2009 року.
2. Управлінню документального забезпечення довести цей наказ до відома суддів і керівника апарату Вищого адміністративного суду України».