UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усе під контролем

Верховна Рада прийняла закон, відповідно до якого начальник Головного управління по боротьбі з ор...

Верховна Рада прийняла закон, відповідно до якого начальник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю (ГУБОЗ) Міністерства внутрішніх справ України (МВС) призначатиметься не Кабінетом міністрів України, а президентом. За закон про внесення змін до закону про організаційно-правові засади боротьби з організованою злочинністю, внесений Кабінетом міністрів, проголосували у вівторок 289 народних депутатів із 391 зареєстрованих в залі.

Відповідно до закону, начальник цього управління має призначатися на посаду і звільнятися з неї президентом України за поданням прем’єр-міністра, узгодженим із комітетом Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. У чинній редакції закону начальник ГУБОЗ МВС України призначається і звільняється з посади рішенням Кабінету міністрів за поданням міністра внутрішніх справ, узгодженим із парламентським комітетом з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Крім того, закон приводить назви деяких структурних підрозділів МВС у відповідність із загальною структурою цього відомства, затвердженою законом про загальну структуру та чисельність МВС.