UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд обрав запобіжні заходи для інших трьох посадовців ДСНС через трагедію в Броварах

Більшість підозрюваних перебуватимуть під вартою без права застави.

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжні заходи для ще трьох посадовців Державної служби з надзвичайних ситуацій, яким оголосили про підозру в справі щодо падіння гелікоптера в Броварах у січні, коли загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Раніше стало відомо, що начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івана Коробку відправили під арешт на два місяці без права внесення застави. Аналогічний запобіжний захід отримав командир авіаційної ескадрильї служби Андрій Дворник.

Згідно з повідомленням ДБР, заступнику командира з льотної підготовки та виконувачу обов’язків командира загону теж призначено тримання під вартою без альтернативи застави. Начальник служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону ОРС ЦС цілодобово залишатиметься під домашнім арештом.

Читайте також: Падіння гелікоптера в Броварах: Керівництво МВС летіло в одну з «гарячих точок»

У бюро також нагадали, що фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомлялося 3 серпня, Державна служба України з надзвичайних ситуацій у визначеному законодавством порядку вживає заходів для відсторонення від виконання обов'язків п’ятьох своїх посадовців, підозрюваних у справі про авіакатастрофу в Броварах.

18 січня 2023 року біля дитячого садочка впав вертоліт ДСНС, на борту якого перебували дев'ять людей, у тому числі міністр внутрішніх справ Денис Монастирськиййого перший заступник Євген Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом внаслідок катастрофи загинули 14 людей, серед них одна дитина, а також всі, хто був на борту. Ще 31 людина, серед яких 13 дітей, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Серед інших, слідство розглядало і версії про диверсію або посягання на життя у справі про падіння гвинтокрила в Броварах, однак напередодні генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що вони не підтвердились.