UA / RU
Підтримати ZN.ua

Справедливість є?

Федеральний окружний суд Сан-Франциско зобов’язав колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка повернути бізнесменові Петру Кириченку $19,5 млн., отриманих шляхом здирництва...

Федеральний окружний суд Сан-Франциско зобов’язав колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка повернути бізнесменові Петру Кириченку $19,5 млн., отриманих шляхом здирництва. Суддя Мартін Дженкінс підтвердив правомірність вимог П.Кириченка. За словами судді, документи, які є в розпорядженні суду, підтверджують обґрунтованість претензій П.Кириченка на суму $19 млн. 473 тис., що базуються на поданих позивачем «конкретних і надійних доказах».

Позов підприємця П.Кири­ченка розглядався у федеральному окружному суді в Сан-Франциско за місцем проживання відповідача. Бізнесмен стверджував, що передавав П.Лазаренкові великі суми грошей, а також зробив його співвласником своєї фірми, повідомила «Українська правда».

Нагадаємо, П.Лазаренко був прем’єр-міністром України з 1996-го по 1997 рік. У серпні 2006 року засуджений каліфорнійським судом до дев’яти років ув’язнення за відмивання грошей та інші злочини. Доки тривають слухання в апеляційних судах, П.Лазаренко залишається під домашнім арештом у своєму помешканні в Сан-Франциско.