UA / RU
Підтримати ZN.ua

Силовики

Понад 100 працівників ДАІ та «Беркута» влаштували бійку в ужгородському ресторані «Деца у нотаря». Група працівників «Беркута» чисельністю 20 осіб проводила банкет...

Понад 100 працівників ДАІ та «Беркута» влаштували бійку в ужгородському ресторані «Деца у нотаря». Група працівників «Беркута» чисельністю 20 осіб проводила банкет. У цьому ж закладі відпочивали працівники закарпатської ДАІ, котрі проводжали своїх кіровоградських колег. Між працівниками правоохоронних органів зав’язалася бійка. На щастя для відвідувачів закладу, правоохоронці вийшли з’ясовувати стосунки у двір ресторану.

Водночас ДАІ викликали підмогу, і до ресторану оперативно підтяглися додаткові бійці. У свою чергу «Беркут» викликав свій черговий наряд, а також інших працівників, які відразу після прибуття налетіли на працівників ДАІ. Тоді на допомогу «Беркуту» прийшов постійно проживаючий у Празі громадянин України Л., який також брав участь у банкеті. За його дзвінком до ресторану під’їхали незнайомці з бейсбольними бітами, котрі почали бити міліціонерів. Завершальним акордом стало прибуття представників спецпідрозділу «Сокіл», що розігнав всіх учасників «банкету».

У бійці серйозно постраждав один із правоохоронців. Не виключено, що справу «повісять» на пана Л. і його товаришів із бітами. На території ресторану досі стоїть джип «Тойота Лендкрузер», що належить пану Л. Вже тиждень автомобіль охороняють три наряди різних міліцейських служб: два працівники «Беркута», два працівники патрульно-постової служби і два працівники ДАІ.

Міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк заявив на прес-конференції, що ця подія не має аналогів у сучасній українській історії. «Тепер місто очікує реакції міністра внутрішніх справ, оскільки замість того, щоб забезпечувати охорону громадського порядку, міліція зайнята в «розбірках» і потрібно захищати населення від дій правоохоронних органів». За повідомленням агенції УНІАН, він також сказав журналістам про те, що готуються відповідні звернення до прокуратури.