UA / RU
Підтримати ZN.ua

САВЛОХОВ ПОМЕР

Увечері 26 травня у виправно-трудовій колонії № 76 (село Сокиряни Чернівецької області) в душовій після проведеного інтенсивного тренування помер Борис Савлохов...

Увечері 26 травня у виправно-трудовій колонії № 76 (село Сокиряни Чернівецької області) в душовій після проведеного інтенсивного тренування помер Борис Савлохов. Попередньо встановлена причина смерті відомого кримінального авторитета — серцево-судинна недостатність, кардіосклероз та ішемічна хвороба серця.

Прокуратура Сокирянського району Чернівецької області перевіряє обставини його смерті. Прес-служба Генпрокуратури повідомляє, що перевірка місця події і трупа Б.Савлохова не виявила ознак насильницької смерті.

Борис Сосланович Савлохов — осетин, 1952 р.н. Президент Фонду соціального захисту спортсменів імені Я.Ялтиряна. Президент Всеукраїнського спортивного клубу «Борис Савлохов». Заслужений тренер України, Росії й СРСР із вільної боротьби. Б.Савлохов відомий також як лідер київського організованого злочинного угруповання «Савлоха».

16 червня 2000 року його було засуджено Печерським районним судом Києва на сім років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним у вимаганні й хуліганстві. Знаменитий суддя Печерського райсуду столиці Микола Замковенко, який ухвалював вирок за цією справою, заявив про своє рішення: «Більше не дозволила санкція статті, а менше — совість!». Щодо совісті М.Замковенка сперечатися важко, а от санкція статті 206 ч.2 старого КК (вимагання) передбачала на той момент позбавлення волі терміном від чотирьох до десяти років із конфіскацією майна. Отож тут незістиковочка вийшла. Цікаво також, що до останнього моменту прокуратура запевняла, буцімто вимагатиме для Савлохова 10 років позбавлення волі. Але й у прокурора щось із совістю сталося, і в суді він заявив лише про... чотири роки, з огляду на спортивні заслуги підсудного. Наскільки відомо, представник прокуратури по цій справі невдовзі пішов на підвищення. М.Замковенко все-таки зупинився на семи роках, а ось Верховний суд тренера пошанував, скоротивши термін позбавлення волі до 5 з половиною років.

Аналогічне рішення винесене і стосовно його охоронця Зураба Гогічаєва, арештованого разом із Б.Савлоховим 1999 року.

До виходу на свободу Б.Савлохову залишалося зовсім небагато. І, зокрема, з цієї причини впевненість Генпрокуратури в ненасильницькій смерті заслуженого тренера й «авторитетної людини» сьогодні поділяють не всі.