UA / RU
Підтримати ZN.ua

Реалізація стратегічних об’єктів

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ Украї...

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області виявили розкрадання об’єктів нерухомості на державному підприємстві «Зірка», яке постановою Кабінету міністрів віднесено до переліку підприємств стратегічного значення для економіки та безпеки держави.

Як повідомили в Департаменті зв’язків із громадськістю МВС України, оперативники УБОЗ встановили, що один з керівників заводу протягом 2006—2007 років, перевищуючи службові повноваження, здійснив списання та реалізацію об’єктів нерухомості підприєм­ства, чим завдав збитків державі на суму майже 3 млн. гривень.

За матеріалами працівників спецпідрозділу УБОЗ Шосткінська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) і ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Незадовго до цього працівники УБОЗу викрили ще один факт протиправної діяльності одного з керівників «Зірки»: чиновник незаконно продав київському товариству з обмеженою відповідальністю будинок гуртожитку №5, розташованого в місті Шостка.

Прокуратурою Сумської області стосовно посадової особи порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У березні 2008 року кримінальні справи щодо мільйонних зловживань на державному підприємстві заплановано передати на розгляд до суду.