UA / RU
Підтримати ZN.ua

ПРИЧИНИ СМЕРТІ РЕДАКТОРА ОДЕСЬКОЇ ГАЗЕТИ НЕВІДОМІ

Похорон редактора незалежної одеської газети «Юг» Юлія Мазура, причини смерті якого досі не відомі, пройшли в понеділок в Одесі...



Похорон редактора незалежної одеської газети «Юг» Юлія Мазура, причини смерті якого досі не відомі, пройшли в понеділок в Одесі. Ю.Мазур був виявлений мертвим о 23.45 30 листопада на вулиці Радісній неподалік власного будинку. Співробітники редакції стверджують, що в день смерті редактор перебував у звичайному настрої, підписав кілька шпальт суботнього номера. У міський морг його доставили без документів, і тому його вдалося знайти лише в п’ятницю.

63-річний Ю.Мазур протягом 18 років очолював колектив редакції газети «Юг», був народним депутатом України XII скликання, де був членом комісії гласності, очолював обласну організацію Спілки журналістів України.

Ю.Мазур і очолювана ним газета перебувають в опозиції до нинішньої міської влади. Протягом року на редактора газети «Юг» тричі було скоєно напади невідомими особами, під час яких його жорстоко побили. Торік у приміщенні редакції знешкодили вибуховий пристрій. Журналісти редакції пов’язують ці факти з незалежним статусом газети, що публікує різкі матеріали про політику міської влади.

Як заявив в інтерв’ю агентству завідувач відділом економіки газети, депутат міськради Володимир Курінний, колектив редакції зажадав проведення додаткової біохімічної експертизи. «Її результати стануть відомі через два- три тижні і тільки тоді можна буде говорити про істинні причини смерті незалежного журналіста», — сказав він.

Як відомо, 1997 року в Одесі було застрелено головного редактора газети «Вечерняя Одесса» Бориса Дерев’янка. За останній час скоєно напади й побито на вулицях міста журналіста «Московских новостей» Ігоря Розова, журналіста «Вечерней Одессы» Віталія Чечика, журналіста «Сільських вістей» Станіслава Шандара, редактора одеської телевізійної програми Ігоря Гринштейна.