UA / RU
Підтримати ZN.ua

Працівники військкомату на Львівщині отримали підозри за утримання та побиття цивільного

Напередодні в мережі з’явилося скандальне відео з цього районного ТЦК та СП.

У Львівській області оголосили про підозру заступнику керівника першого відділу Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і старшому солдату, які вважаються причетними до побиття та незаконного утримання чоловіка в приміщенні військкомату, повідомив Офіс генерального прокурора в Telegram.

Дії зловмисників кваліфікували за частиною 2 статті 146 (незаконне позбавлення волі) і частиною 2 статті 127 (катування) Кримінального кодексу України

"За даними слідства, підозрювані тривалий час незаконно утримували у напівпідвальному приміщенні, морили голодом, били та вчиняли інші протиправні дії стосовно військовозобов’язаного. Таким чином вони намагалися змусити його «добровільно» пройти військово-лікарську комісію з подальшим призовом на військову службу під час мобілізації. Підозрювані завдали постраждалому тілесні ушкодження, а також погрожували зброєю”, – нагадали в ОГП.

Читайте також: У Полтавській області підозру отримав начальник районного відділу ТЦК та СП за колективне жорстоке побиття солдата 

Обоє фігурантів були затримані. Тепер вирішується питання щодо призначення їм запобіжних заходів. З'ясовується можлива причетність інших до правопорушень.

Днем раніше в мережі з'явилося нове скандальне відео, на якому чоловік у крові розповідає на камеру, що його протягом шести днів утримують у Самбірському територіальному центрі комплектування та б'ють. Є ще одне відео, яке зняв вже інший чоловік. У ролику видно, як працівник військкомату застосовує фізичну силу щодо постраждалого. У Львівському обласному ТЦК не стали спростовувати правдивість інформації.