UA / RU
Підтримати ZN.ua

Повернутися на батьківщину завадила екстрадиція?

Колишній співробітник Державної податкової адміністрації Києва Сергій Біда, підозрюваний у вбив...

Колишній співробітник Державної податкової адміністрації Києва Сергій Біда, підозрюваний у вбивстві екс-начальника Управління боротьби з організованою злочинністю в Донецькій області Романа Єрохіна, добровільно здався російським правоохоронцям. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

«Людина, яку було оголошено в розшук як одну з підозрюваних у вчиненні вбивства, у Росії здалася з повинною», — сказав міністр.

Луценко додав, що Біда, на прізвисько Кабан, здався правоохоронним органам минулого тижня. «Він (Біда) сам попросив (російські правоохоронні органи) повернути його в Україну, але розпочалася екстрадиція», — сказав Луценко. На запитання, скільки триватиме ця процедура, Луценко відповів: «Немсадзе (кримінальний авторитет) уже понад рік у процесі (екстрадиції), і за цей час один із членів банди в Росії в камері наклав на себе руки».

Як повідомив міністр, його самого регулярно викликають на допити в справі Єрохіна, зауваживши: «Мене запитують, чи правда вся та маячня, яку пишуть про мою роль у цій справі».

Як повідомлялося офіційно, труп Єрохіна правоохоронні органи виявили 19 серпня. Водночас, за неперевіреними даними, знайшли його набагато раніше й не виключено, що труп був перепохований.

Раніше Генпрокуратура прийняла у своє провадження справу про викрадення Р.Єрохіна.

14 серпня суд дав санкцію на арешт затриманих раніше трьох підозрюваних у викраденні Єрохіна. Через деякий час було затримано четвертого підозрюваного у вбивстві. У жовтні МВС оголосило в розшук громадянина Біду за підозрою у вбивстві.

Очікуючи видачі нашого підозрюваного російською стороною, залишається лише припускати, яке задокументоване «марення» про роль Ю.Луценка в гучній справі можуть тепер мати правоохоронні органи Росії.