UA / RU
Підтримати ZN.ua

Піскун згадає, хто заважав йому працювати

Ряд депутатів, серед яких — колишній генпрокурор Святослав Піскун, внесли на розгляд Верховної Ра...

Ряд депутатів, серед яких — колишній генпрокурор Святослав Піскун, внесли на розгляд Верховної Ради проект постанови про утворення слідчої комісії для перевірки фактів перешкоджання керівництвом Генпрокуратури розкриттю замовних убивств.

Як заявили депутати в пояснювальній записці до проекту постанови, необхідність створення такої комісії зумовлена заявами старшого слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури Галини Климович про те, що керівництво Генпрокуратури перешкоджає розкриттю замовних убивств.

Ці заяви були обговорені 10 жовтня на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Посилаючись на значний суспільний резонанс заяв Климович, а також на відсутність дій Генпрокуратури після двох поданих на ім’я генпрокурора рапортів, автори постанови запропонували створити тимчасову слідчу комісію строком на шість місяців.

Передбачають, що доповідачем із цього питання виступить член фракції БЮТ Святослав Олійник, котрий, як запропоновано у проекті постанови, очолить комісію. Вочевидь, у комісії будуть представлені депутати всіх фракцій парламенту.