UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий успіх Генпрокуратури

Справу І.Гончарова повернули на додаткове розслідування. У вересні ми відзначили ще одні роковини з дня зникнення Г.Гонгадзе...

Справу І.Гончарова повернули на додаткове розслідування.

У вересні ми відзначили ще одні роковини з дня зникнення Г.Гонгадзе.

Укотре констатували, що замовників не притягнуто до відповідальності. Проте Генпрокуратура котрий рік підряд оптимістична: там не виключають, що справу все-таки буде завершено; більш того, під час подальшого розслідування справи спливуть імена керівників силових відомств.

Нагадаємо, що Гончаров помер дивною смертю, перебуваючи саме під слідством Генпрокуратури саме тоді, коли почав торгуватися зі слідством, обіцяючи видати інформацію у справі Гонгадзе. До речі, порушуючи всі інструкції, підполковника МВС утримували в камері з раніше осудженими кримінальниками. Крім того, для судді, який розглядав справу І.Гончарова, так і залишилося загадкою, де саме перебував заарештований протягом 12 (!) годин. Тобто в СІЗО людину «загубили» на півдоби, і ніхто не зміг відповісти на запитання, де саме вона була весь цей час!

Отож про успішне розкриття справи про смерть Гончарова Генпрокуратура, пам’ятається, протрубила через усі ЗМІ. А от про те, що справу безславно повернули назад, щось не чутно. Очевидно, просто забули повідомити.

Нагадаємо, кілька місяців тому «ДТ» уже повідомляло своїм читачам про те, що успішне закінчення цієї справи (як і всіх, мабуть, резонансних розслідувань, так чи інакше пов’язаних або які позв’язуються зі справою Гонгадзе) під великим запитанням через цілком об’єктивні обставини. Про це розповів в інтерв’ю один із членів оперативно-слідчої групи підполковник В.Кошмяков («Зворотний бік ордена»). До речі, після опублікування цієї статті Верховна Рада навіть направила запит у МВС із вимогою роз’яснити, чому відбувалися зазначені в статті події й яких заходів вжито у зв’язку з обнародуванням цих фактів. Та традиції виявилися безсмертними. Попри все, позиція МВС незмінна: міністерство вкотре із завидною послідовністю вдає, нібито не розуміє, про що взагалі йдеться. Як видно, хоч би хто стояв біля керма МВС, зацікавлених поставити крапку в цих справах охочих немає.