UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найгірше — з майном і судами

Україна має труднощі з упровадженням Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод...

Україна має труднощі з упровадженням Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив представник Генерального секретаріату Ради Європи в Україні Аке Петерсон під час виступу на міжнародній конференції «Європейські стандарти професійної підготовки прокурорів і суддів» у Києві.

За його словами, відтоді, як Україна ухвалила Конвенцію у 1997 році, обізнаність із демократичними принципами та правами людини в країні зросла. Також А.Петерсон зазначив, що українські суди брали участь у багатьох спільних проектах з Радою Європи. «Однак незважаючи на це, Україна досі стикається з труднощами імплементації Конвенції на національному рівні», — зазначив він. Зокрема, на думку А.Петерсона, особливо гостро стоїть питання дотримання майнових прав та права на справедливий суд.

Європейська конвенція про захист прав людини і основоположних свобод була підписана 4 листопада 1950 року в Римі десятьма європейськими державами.

Україна, вступивши до Ради Європи, 9 листопада 1995 року підписала Конвенцію. З набранням Конвенцією чинності для України, після її ратифікації Верховною Радою 17 липня 1997 року, наша держава визнала для себе обов’язковою юрисдикцію Європейського суду.