UA / RU
Підтримати ZN.ua

Луценка цікавлять «мозок і тіло»...

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає співробітників Управління боротьби з організованою злочинністю не дублювати функцій карного розшуку, а ефективніше виконувати свою роботу...

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає співробітників Управління боротьби з організованою злочинністю не дублювати функцій карного розшуку, а ефективніше виконувати свою роботу. Про це міністр заявив у вівторок у Києві, представляючи особовому складу ГУБОЗ МВС України нового начальника — Володимира Бедриківського, який водночас є першим заступником міністра внутрішніх справ України.

«Я не прибічник ліквідації УБОЗу... Та якщо УБОЗ займатиметься тим, чим має займатися карний розшук, для УБОЗу це закінчиться погано», — сказав Луценко. Він підкреслив, що цей підрозділ повинен не дублювати функції карного розшуку, а виходити «на вищі, недоступні для звичайних працівників (МВС) схеми, які формують високопоставлені чиновники... Тоді він залишиться елітним підрозділом».

Серед головних завдань, які має сьогодні виконувати УБОЗ, Ю.Луценко назвав розкриття злочинних схем у земельних питаннях, розмитнення автомобілів, незаконне відшкодування ПДВ, тіньовий оборот спирту й тютюнових виробів.

«Нас цікавить, хто організовує ці злочинні схеми... Нас цікавить тіло і мозок цього восьминога», — сказав міністр.

При цьому Луценко зазначив, що за останні два місяці УБОЗ був тим підрозділом, який чинив «повний наступ на злочинність, тому саме УБОЗ сьогодні на голову вище за наступальний блок в МВС».

Водночас, звертаючись до Бедриківського, Луценко висловив сподівання, що кадрові перестановки «будуть мінімальними», оскільки, за його словами, «їх було достатньо за останні півтора місяця».

Втім, Луценко надав велике поле діяльності для маневру Бедриківському в питанні формування своїх заступників, а також призначення начальників обласних управлінь УБОЗ.

Щодо останніх Луценко зазначив, що начальників обласних управлінь мають перевірити за результатами роботи, підсумки якої підіб’ють 25 травня на колегії МВС, повідомило агентство УНІАН.

...а також доходи колег

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко хоче ввести для всіх співробітників свого відомства обов’язкову декларацію доходів і витрат, щоб «не виникало запитань, чому міліцейські полковники їздять на Porshe Cayenne. Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Деловая столица», додавши, що відповідні зміни до законодавства України вже запропоновані.

Кажучи про реформи в ДАІ, глава МВС зазначив, що залишається прибічником створення єдиної патрульної служби (ППС), яка «не ділиться на злиденних піхотинців і багатих даїшників». Щоправда, визнає він, для її створення не вистачає людей. «У Києві їх усього 1,5 тис., а це означає, що на 3 тис. городян припадає один працівник міліції. Це вдвічі менше, ніж за радянських часів. Не вистачає і даїшників», — повідомив він.

За словами Ю.Луценка, проблемою залишається і законодавчий примус міліціонерів працювати на страхові компанії. «Чому київські правоохоронці мають щодня здійснювати 700—800 виїздів, хоча реально вони потрібні тільки в 100—120 випадках? Нехай страховики заводять власні підрозділи чи сплачують нам гроші, а ми створимо свій. Проте навіщо відривати ДАІ від її прямих обов’язків?» — запитав він.