UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литвин щось знає...

Спікер українського парламенту Володимир Литвин вважає, що розслідування у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе ведеться в потрібному напрямі...

Спікер українського парламенту Володимир Литвин вважає, що розслідування у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе ведеться в потрібному напрямі.

«Мені здається, що в розслідуванні резонансних справ, зокрема справи Гонгадзе, слідство починає виходити на правильний шлях. Це в мене таке інтуїтивне відчуття, тому що деякі люди починають нервувати», - сказав В.Литвин. Він додав, що, оскільки ці люди нервують, то це означає, що рано чи пізно доведеться говорити про реальний стан речей. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Тоніс». Голова Верховної Ради України сказав, що не хоче робити прогнозів із розслідування резонансних справ. «Я виходжу з того, що є люди, котрі займаються цими питаннями, і вони врешті-решт встановлять істину. Повірте, я, як ніхто інший, зацікавлений, щоб істину було встановлено», - запевнив спікер.

Коментуючи розпуск тимчасової слідчої комісії ВР із розслідування обставин убивства Г.Гонгадзе, В.Литвин висловив думку, що цей розпуск допоможе розслідуванню. «Це не була допомога слідству, це була спроба, за зразком 1937 року, навісити ярлики», - сказав спікер парламенту. За його словами, ініціатива розпустити комісію належала голові цієї комісії.

Водночас Верховна Рада України звернулася до генерального прокурора України О.Медведька з запитом із приводу порушення кримінальної справи стосовно екс-президента України Леоніда Кучми і взяття його під варту. Відповідний запит до генерального прокурора підготовлений головою слідчої комісії парламенту з питань розслідування резонансних справ Григорієм Омельченком. Народний депутат порушує питання про притягнення Л.Кучми до кримінальної відповідальності за організацію викрадення журналіста Георгія Гонгадзе з наступним його вбивством, а також за організацію замаху на життя народного депутата Олександра Єльяшкевича. Крім того, Г.Омельченко просить порушити кримінальну справу стосовно голови ВР України Володимира Литвина за підбурювання до скоєння вбивства Г.Гонгадзе, а також стосовно інших державних діячів і посадових осіб, у діях яких є ознаки злочину.