UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італія передасть США росіянина, якого звинувачують у контрабанді зброї

Сина губернатора Красноярського краю Росії Артема Усс чекають і на батьківщині, де проти нього також порушили кримінальну спрву.

Апеляційний суд Мілана у вівторок дозволив екстрадицію сина губернатора Красноярського краю Росії Олександра Усса Артема до Сполучених Штатів, пише La Repubblica.

У жовтні минулого року Усса за запитом США заарештували в Мілані за звинуваченням у незаконній закупівлі військової техніки всупереч санкціям проти Росії, незаконному перепродажі нафти на чорному ринку, шахрайстві та відмиванні мільйонів доларів. Разом із Уссом фігурантами цієї справи є затриманий у Німеччині його діловий партнер Юрій Орєхов та ще троє росіян.

За даними видання, суд визнав переконливими два з чотирьох висунутих росіянину звинувачень: у контрабанді венесуельської нафти в обхід ембарго та банківському шахрайстві.

Цю інформацію підтверджують і російські ЗМІ. За даними адвоката Усса, упродовж 15 днів захист подасть апеляцію до касаційного суду. Остаточне рішення про екстрадицію за законами Італії приймає міністр юстиції. Наразі Усс залишається під домашнім арештом в Італії.

Росія також звернулася до Італії із запитом на екстрадицію Артема Усса. На батьківщині сина чиновника намагаються витягти із в'язниці за кордоном, заочно заарештувавши його нібито у справі про відмивання грошей у особливо великих розмірах. Сам Усс, при цьому, просив італійський суд відправити його до РФ.