UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексначальнику “Ізоляції” Куліковському запросили 15 років ув’язнення — адвокат Асєєва

Скоро суд вислухає “останнє слово” Куліковського та визначиться з вироком.

Для колишнього начальника катівні "Ізоляція" Дениса Куліковського, що діяв у тимчасово окупованому Донецьку, прокуратура запросила призначити покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Про це у Facebook повідомив адвокат Олег Горбачов, який представляє журналіста Станіслава Асєєва, що певний час перебував у полоні в цій в'язниці.

Горбачов розповів, що минулого тижня відбулися судові дебати щодо справи Куліковського. Останній віддавав накази щодо застосування тортур і часом особисто катував полонених у в’язниці бойовиків “Ізоляція”. 

Адвокат на дебатах попросив суд підтримати запропоновану прокуратурою міру покарання, зважаючи на обсяг скоєних воєнних злочинів проти мирних.

Читайте також: "Ізоляція" — місце болю і страху в Донецьку

“22 грудня цього року відбудеться судове засідання, де заплановане останнє слово Куліковського, і надалі суд піде у нарадчу кімнату для ухвалення вироку. Сподіваюсь на справедливий вирок суду, дуже хочеться, щоб ця справа стала дійсно показовою для України, і за катування і нелюдське поводження з нашими полоненими винні були б притягнені до кримінальної відповідальності”, — написав Горбачов.

Він додав, що проситиме суд зробити відкритим засідання під час оголошення вироку, щоб до нього могли долучитися всі журналісти.

Восени 2021 року в МВС зазначили, що розслідування щодо Дениса Куліковського тривало протягом двох років, ним займалася СБУ. Згодом зловмисник сам розповів про те, що відбувалося в катівні