UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бакая з Боделаном не видають, а так усе добре...

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що Росія відмовляється виконувати взяті на себе між...

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що Росія відмовляється виконувати взяті на себе міжнародні зобов’язання стосовно екстрадиції екс-глави Держуправління справами Ігоря Бакая в Україну, хоча і співробітничає з Києвом у питанні екстрадиції інших осіб. «Правоохоронні органи Росії не хочуть виконувати взяті на себе міжнародні зобов’язання стосовно пана Бакая. Стосовно дуже багатьох осіб, понад 150 із котрих уже видано Україні, у нас нормальна співпраця. Стосовно постатей, чиї прізвища знає вся Україна, на жаль, цього не відбувається», — підкреслив Ю.Луценко в інтерв’ю журналістам у середу в Києві.

Він зазначив, що нині І.Бакай є громадянином України, але водночас набув громадянство Росії. «На даний момент ми не погоджуємося передати цю справу на розгляд російським судом і вимагаємо його екстрадиції в Україну», — підкреслив Ю.Луценко.

«Усі знають, де перебуває Бакай. Власне, він перебуває під охороною підрозділів МВС РФ. Усі знають, на квартирі якого правоохоронця Москви мешкає пан Варцаба (колишній начальник УМВС України в Закарпатській області), де живе та працює пан Боделан (екс-мер Одеси) — це все загальновідомо. На жаль, сьогодні ми не знаходимо порозуміння з нашими колегами в цій частині», — зауважив Ю.Луценко.

При цьому він сказав, що після спільної колегії помітно активізувалася видача інших злочинців, у тому числі й 14 кілерів, котрі були затримані та входили раніше до складу організованої злочинної групи «Люкс», а також ще двох кілерів, затриманих у Сибіру та причетних до замовних убивств на півдні України.