UA / RU
Підтримати ZN.ua

АМЕРИКАНСЬКА ПОЛІЦІЯ ДОПИТУЄ УКРАЇНСЬКОГО ІММІГРАНТА, ПІДОЗРЮВАНОГО В УБИВСТВІ ШЕСТИ РОДИЧІВ

Поліція міста Сакраменто (штат Каліфорнія) почала допитувати 27-річного іммігранта з України Миколу Солтиса, якого підозрюють у вбивстві минулого тижня шести родичів...

Поліція міста Сакраменто (штат Каліфорнія) почала допитувати 27-річного іммігранта з України Миколу Солтиса, якого підозрюють у вбивстві минулого тижня шести родичів.

Молодий чоловік, який переховувався 10 днів, був заарештований у четвер ввечері в Сакраменто, в саду біля будинку своєї матері.

Поліція повідомила, що М.Солтиса було ознайомлено з його правами, після чого відбувся перший ретельний допит. Про його деталі не йдеться. Відомо лише, що обвинувачуваний відмовився від допомоги адвоката.

М.Солтис, включений ФБР до списку десяти найбільш розшукуваних злочинців, переховувався від слідчих, котрі прийшли з обшуком у дім матері, на задньому дворі. Його знайшли під столом, де той сидів, після чого без якихось інцидентів він був заарештований. При ньому було виявлено докладну карту околиць Сакраменто і ніж для чищення картоплі. На затриманому була синя майка і темні забруднені штани, він був давно неголений і брудний. Неподалік знайшли спальний мішок та ніж у рюкзаку. Можливо, ним він і зарізав родичів.

Досі достеменно незрозумілі мотиви, які спонукали молодого іммігранта вчинити розправу над рідними — вагітною дружиною, дядьком, тіткою, малолітніми двоюрідним братом та сестрою, а потім і над власним трирічним сином.

Консул України у США Валентин Наливайченко вирушив до Сакраменто, щоб забезпечити права заарештованого.

Про це повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» в.о. начальника прес-центру МЗС України Сергій Бороденков.

За його словами, попри на те, що М.Солтис у зв’язку з його від’їздом до США не стоїть на консульському обліку України, «ми його вважаємо громадянином України, бо указу про вихід його з громадянства немає». Фактично М.Солтис вважається громадянином України.

Американські ЗМІ повідомляють, що М.Солтиса було виявлено близько 8.00, коли той ховався під столом у комірчині. Весь цей час він переховувався в садку неподалік будинку. Виявивши повернення підозрюваного, його родичі в паніці вибігли з дому. Брата співробітники правоохоронних органів, які стежили за будинком, виявили в сусідньому магазині, коли той телефонував за номером 911. Увірвавшись у дім, агенти заарештували М.Солтиса, який навіть не чинив опору.