UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тюремні університети

Лікарів для роботи в лікувальних закладах Державної пенітенціарної служби України готуватимуть на базі лікарень при виправних колоніях.

Лікарів для роботи в лікувальних закладах Державної пенітенціарної служби України готуватимуть на базі лікарень при виправних колоніях, повідомляє УНІАН. За інформацією прес-служби Державної пенітенціарної служби України, відповідне рішення було ухвалено у зв’язку з нестачею кадрів.

Інтернатуру майбутні лікарі проходитимуть у лікувальних закладах, що належать до сфери управління ДПтС України в Харківській області, а саме - у багатопрофільній лікарні при Темнівській виправній колонії №100 за спеціальностями «хірургія» і «терапія», а також у спеціалізованій туберкульозній лікарні Жовтневської виправної колонії №17 за спеціальністю «фтизіатрія».

За сприяння Головного управління охорони здоров’я Харківської ОДА було отримано дозвіл на відкриття відповідних баз стажування лікарів-інтернів. Свою роботу бази розпочали на початку серпня і зараз тут проходять інтернатуру п’ятеро молодих фахівців.