UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джинса кримінально карається в Росії

Фрунзенський районний суд міста Іваново (Росія) виніс вирок щодо головного редактора газети «Иваново-Пресс», засновника ТОВ «Ивпресс» і автора однієї з публікацій.

Фрунзенський районний суд міста Іваново (Росія) виніс вирок щодо головного редактора газети «Иваново-Пресс», засновника ТОВ «Ивпресс» і автора однієї з публікацій

Як повідомили УНІАН у прокуратурі Івановської області, зазначені особи визнані винними у скоєнні злочинів, передбачених частинами 3 і 4 статті 204 КК РФ (комерційний підкуп).
«Установлено: наприкінці 2009 року головному редактору зробили пропозицію за винагороду розмістити в очолюваній ним газеті статті, що створюють негативний образ одного з заступників голови уряду Івановської області», - ідеться в повідомленні.

Після того як замовник заплатив аванс, у листопаді й грудні 2009 року в газеті «Иваново-Пресс» опубліковано статті «Тому, кто берет мзду, за державу не обидно» і «Фаворит или баловень судьбы?». Загальна сума «гонорарів» становила приблизно 100 тис. руб. (близько 3,3 тис. дол.).

Крім того, у січні 2010 року головний редактор, за попередньою змовою з засновником газети та її сином, опублікував ще одну замовну статтю - «Народу одержать победу в войне было проще, чем победить чиновников», яка створює негативний образ членів уряду Івановської області.

27 січня 2010 року засновника ТОВ «Ивпресс» після одержання в банку половини «гонорару» - 140 тис. руб. (понад 4,5 тис. дол.) - затримали працівники правоохоронних органів м. Москви. Цього ж дня затримано й інших співучасників.

Головного редактора «Иваново-Пресс» засуджено до півтора року позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворо­го режиму і взято під варту в залі суду. Його співучасникам призначе­но покарання у вигляді штрафу на суму 350 тис. руб. (майже 11,6 тис. дол.) кожному. Усіх засуджених позбавлено права займатися журналістською діяльністю на терміни від шести місяців до півтора року.